x close

Paznic egiptean la Ambasada SUA din Cairo, arestat pentru că face parte dintr-o grupare teroristă

de A.B.    |    10 Iun 2015   •   13:30
Paznic egiptean la Ambasada SUA din Cairo, arestat pentru că face parte dintr-o grupare teroristă 816 Foto:.aljazeera.com
Un angajat al Ambasadei Statelor Unite la Cairo a fost arestat şi este acuzat că face parte dintr-o grupare islamistă teroristă, scrie cotidianul egiptean Daily News Egypt (DNE) în pagina electronică.

"Înţelegem că un angajat al Ambasadei, care este cetăţean egiptean, a fost arestat de Securitatea egipteană. Suntem în contact cu autorităţile egiptene referitor la acuzaţii şi următorii paşi în proces", a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice americane.

Presa locală a scris luni că un paznic al ambasadei, Ahmed Ali, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat duminică după ce a fost acuzat că face parte dintr-o grupare islamistă teroristă. Potrivit presei, el ar fi comandantul grupării militante, Brigăzile Helwan, şi ar fi participat la 13 atacuri, inclusiv bombardarea şi incendierea unui tribunal din oraşul Helwan, în regiunea Cairo.

La nici o zi de la arestarea angajatului Ambasadei o maşină capcană, condusă de un terorist sinucigaş, a explodat în urmă cu puţin timp în apropiere de Templul Karnak, un obiectiv turistic major din zona complexului Luxor, sudul Egiptului, anunţă forţele de securitate locale.

Trei persoane înarmate, aflate în maşină, au deschis focul, încercând să străpungă punctul de control de la porţile templului. Doi dintre ei au coborât şi s-au angajat într-un schimb de focuri violent cu poliţiştii, dar cel rămas la volan a reuşit să detoneze încărcătura explozivă. Cel puţin patru persoane au fost rănite, printe victime fiind poliţiti şi proprietari ai magazinelor de suveniruri din zonă.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati