Antena 3 CNN Externe Pedeapsă cruntă pentru inventatorul danez care a ucis-o pe jurnalista suedeză

Pedeapsă cruntă pentru inventatorul danez care a ucis-o pe jurnalista suedeză

Pedeapsă cruntă pentru inventatorul danez care a ucis-o pe jurnalista suedeză
Sursa foto: foto- Pixabay
25 Apr 2018   •   16:20

Peter Madsen, inventator danez autodidact ce nutrea fantasme morbide, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru asasinarea, precedată de servicii sexuale, a tinerei jurnaliste suedeze Kim Wall pe submarinul său privat, în august 2017, lângă Copenhaga, informează AFP şi dpa.

Peter Madsen, 47 de ani, a fost declarat vinovat de un tribunal din Copenhaga de uciderea cu premeditare a lui Kim Wall, 30 de ani, precum şi pentru faptul că i-a provocat mutilări sexuale, a dezmembrat-o şi i-a decapitat cadavrul, înainte de a-l disipa în mare.

Vinovatul, însă, a spus că a fost un accident. 

'Tribunalul a reţinut că trupul victimei avea semne de traumatism survenit în timp ce aceasta trăia, precum şi răni provocate în timpul decesului sau cu puţin timp după', a motivat judecătoarea.

Peter Madsen, subliniază verdictul, a invitat mai multe femei să urce singure la bord înainte de 10 august şi el era fascinat de filme de groază cu psihopaţi, care prezentau scene de tortură cu femei strangulate şi decapitate.

Kim Wall (30 de ani), o experimentată jurnalistă suedeză, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Dispariţia jurnalistei a fost anunţată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a sesizat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen (47 de ani) a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Madsen a declarat iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Apoi, după ce a fost plasat în arest preventiv, inventatorul danez şi-a modificat declaraţia şi a spus că jurnalista Kim Wall şi-a pierdut cunoştinţa în urma unui 'accident' şi că el i-a aruncat trupul în mare, în golful Koge.

Ulterior, inventatorul danez a recunoscut că a dezmembrat cadavrul şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză. Madsen se afla în arest preventiv începând cu data de 12 august a anului trecut.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pedeapsa jurnalista
Parteneri
Horoscop 25 septembrie 2023. Leii au parte de certuri în cuplu
x close