Antena 3 Externe O pensionară bolnavă de cancer din Marea Britanie nu ştie ce o va ucide: boala sau factura care s-a triplat

O pensionară bolnavă de cancer din Marea Britanie nu ştie ce o va ucide: boala sau factura care s-a triplat

de Alexandra Ionescu    |    26 Ian 2022   •   12:50
O pensionară bolnavă de cancer din Marea Britanie nu ştie ce o va ucide: boala sau factura care s-a triplat
Sursa foto: Mirror

O femeie din Walberton, care se luptă cu cancerul, a ales să încălzească o singură cameră din casă, din cauza facturii ei de energie care a crescut cu peste 149%.

Sally Ward, 67 de ani, este una dintre multele persoane care trebuie să ia decizii dificile în gospodărie pe fondul creșterii facturilor la energie.

Pensionara suferă de cancer în stadiul 3 și medicii au sfătuit-o să se ferească de frig, întrucât chimioterapia poate provoca efecte adverse severe la temperaturi scăzute.

”Din cauza chimioterapiei, dacă mi se face frig încep spasmele/ Se simte de parcă am piese Lego blocate în gât, nu pot respira sau vorbi", a spus femeia.

În ultimul an, Sally a plătit 81 de lire sterline pe lună pentru gaze și căldură, dar anul acesta contractul ei se încheie și facturile au explodat. Femeia a aflat că va plăti 202 de lire, aproape un sfert din pensia ei de 800 de lire.

Pensionara a închis casa și s-a retras în dormitor pentru a încerca să economisească bani, potrivit Mirror.

"Stau în pat cu cinci straturi de haine pe mine, dar încă am probleme cu respiraţia. Dacă fac duş, trebuie să mă grăbesc cât se poate de tare, şi gătitul a devenit un coşmar. Când am mâinile reci, scap totul pe jos", povesteşte ea. "Stau cu ochii pe contoare în mod constant şi calculez când şi unde pot economisi câte ceva. Este îngrozitor."

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close