Antena 3 CNN Externe Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire de birouri din lume. Construcţia care i-a furat titlul deţinut timp de 80 de ani

Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire de birouri din lume. Construcţia care i-a furat titlul deţinut timp de 80 de ani

Timp de 80 de ani, Pentagonul a fost cea mai mare clădire de birouri din lume, iar acum, o nouă clădire a obținut acest titlu.

Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire de birouri din lume. Construcţia care i-a furat titlul deţinut timp de 80 de ani
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   13:42

Oraşul din India era cunoscut în general ca fiind centrul mondial al comerţului cu diamante, în condiţiile în care cea mai mare parte a pietrelor preţioase brute sunt extrase în Rusia sau Africa.

Acum, are un nou motiv de mândrie pentru că deţine şi o clădire record pentru a găzdui industria sa mamut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Bursa de Diamante din Surat, India, recent terminată, este prezentată drept o "destinaţie unică" pentru cei peste 65.000 de profesionişti din domeniul diamantelor, inclusiv tăietori, lustruitori şi comercianţi.

Conform B1, clădirea a fost gândită de firma indiană de arhitectură Morphogenesis în urma unui concurs internaţional de design. 

Citeşte şi:  Ce nu ai voie să cari vreodată cu liftul şi care este amenda dacă încalci regulile

Cu o succesiune de nouă structuri dreptunghiulare, complexul de 15 etaje a fost construit pe mai mult de 14 hectare de teren. Depășirea Pentagonului nu a făcut parte din caietul de sarcini al concursului, a declarat Gadhavi pentru CNN.

×
Subiecte în articol: Pentagon cea mai mare clădire birouri
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close