Antena 3 CNN Externe Pentagon: Gărzile revoluţionare iraniene îşi extind influenţa în Venezuela

Pentagon: Gărzile revoluţionare iraniene îşi extind influenţa în Venezuela

Pentagon: Gărzile revoluţionare iraniene îşi extind influenţa în Venezuela
Sursa foto: garzile revolutionare
28 Apr 2010   •   22:51

Hugo Chávez a respins ca fiind ?o ruşine? raportul SUA ce pretinde că Gărzile Revoluţionare ale Iranului are influenţă în America Latină.
Pentagon susţine că o unitate de elită a Gărzilor îşi construieşte o prezenţă sporită în special în Venezuela. Un raport prezentat Congresului săptămâna trecută arată că grupul îşi extinde capacităţile operaţionale dincolo de Iran.

"Este binecunoscut în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord că în ultimii ani s-a înregistrat o prezenţă crescând în America latină, în special în Venezuela."

Acesta contrazice asigurările anterioare americană că Iran prezintă o ameninţare mică sau inexistentă în regiune- afirmaţie repetată de generalul Douglas Fraser, şeful Comandamentului Sudic american. El declara reporterilor că Iran îşi extinde legăturile diplomatice şi comerciale, dar nu sunt semne de o prezenţă militară.
Preşedintele Venezuelei, Hugo Chávez, a respins raportul şi arăta că este un pretext de a răsturna guvernul socialist.
Chávez a întreţinut relaţiile economice, politice şi energetice cu Teheran, drept răspuns la ce califică agresiunea "imperiului american". Cele două guverne nu au anunţat niciun acord militar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez republica islamica Venezuela
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close