Antena 3 CNN Externe Pentagon: Închiderea Guantanamo în ianuarie, ?dificilă?

Pentagon: Închiderea Guantanamo în ianuarie, ?dificilă?

Pentagon: Închiderea Guantanamo în ianuarie, ?dificilă?
Sursa foto: robert gates
28 Sep 2009   •   08:09

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a recunoscut, duminică, că va fi dificil de respectat termenul impus de administraţia Obama ca pe 22 ianuarie Guantanamo să fie închis.
Întrebat dacă termenul limită va fi respectat, Gates a declarat pentru ABC că "va fi dificil."

Relatări recente vorbeau despre faptul că administraţia ar putea să nu respecte acest termen din cauza problemelor legale, politice şi diplomatice legate de deţinuţii de la baza navală americană din Cuba.

Încă există 233 de prizonieri în această unitate creată de administraţia Bush în 2002 pentru suspecţii de terorism capturaţi de forţele americane.

Unii deţinuţi vor fi transferaţi în străinătate, în timp ce alţii ar putea fi judecaţi de tribunale militare americane sau civile. Departamentul de Justiţie al SUA arăta sâmbătă că trei deţinuţi au fost trimişi în Irlanda şi Yemen.

Gates declara că în plus: "eu am fost unul dintre cei care am spus că ar trebuie să avem un termen limită deoarece sunt de destul de mult timp în acest oraş pentru a şti că dacă nu ai un deadline nu vei mişca birocraţia. Dar am mai spus că dacă realizăm că dacă nu o putem face la timp, dar avem un plan bun, am putea susţine că ne va lua mai mult, dar mergem în direcţia pe care a stabilit-o preşedintele" .

Un oficial arătase anterior că se apropie termenul când Casa Albă va alege o locaţie pentru mutarea unuor deţinuţi pe teren american.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: robert gates Guantanamo
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close