Antena 3 CNN Externe Pentagon: ?Iran poate fi bombardat?

Pentagon: ?Iran poate fi bombardat?

Pentagon: ?Iran poate fi bombardat?
Sursa foto: rachete americane
11 Ian 2010   •   00:33

Generalul David Petraeus, şeful Comandamentului Central american, a recunoscut că opţiunea militară este validă pentru rezolvarea ambiţiilor nucleare ale Teheranului, subliniind că unităţile nucleare iraniene "pot fi bombardate".
Generalul a răspuns astfel relatărilor conform cărora locaţiile nucleare ar fi bine fortificate.
Petraeus nu a elaborat planurile elaborate de armata americană, dar a precizat că armata a luat în calcul impactul oricărei acţiuni în acest stat, transmite CNN.
"Ar fi aproape o iresponsabilitate dacă Centcom nu s-ar fi gândit la diferitele variante 'ce-ar fi dacă' şi să facă planuri pentru o întreagă serie de diferite desfăşurări," arăta Petraeus .
Iran susţine că programul său nuclear este în scop paşnic, dar Occidentul se teme că Teheran doreşte să dobândească arma nucleară.
Israel a calificat programul nuclear iranian ca cea mai mare ameninţare. Ministrul apărării Ehud Barak declara luna trecută că un atac militar contra recent descoperitei locaţii nucleare iraniene ar fi aproape imposibil. "Unitatea din Qom este într-un bunker foarte rezistent la atacuri cu bombe convenţionale", arăta acesta
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close