Antena 3 CNN Externe Pentagon: NU există militari americani în zone de conflict din estul Ucrainei

Pentagon: NU există militari americani în zone de conflict din estul Ucrainei

Pentagon: NU există militari americani în zone de conflict din estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: nbcnews.com
24 Apr 2015   •   00:20

Departamentul american al Apărării a respins, joi, acuzaţiile "ridicole" ale Rusiei privind prezenţa unor militari americani în zone de conflict din estul Ucrainei, informează Reuters.

"Aceste acuzaţii sunt tentative ridicole de mutare a atenţiei de la activităţile ruse din regiune", a declarat Eileen Lainez, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, dând asigurări că instructorii militari americani sunt în partea de vest a Ucrainei.
   
"Rusia continuă să furnizeze armament letal şi să ofere susţinere în materie de antrenamente şi comandă separatiştilor din estul Ucrainei, prin încălcarea flagrantă a angajamentelor de la Minsk şi a suveranităţii Ucrainei", a adăugat Lainez.
   
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a transmis telefonic secretarului de Stat american, John Kerry, că prezenţa unor militari americani în Ucraina încalcă angajamentul Kievului de a retrage toate unităţile străine şi mercenarii de pe teritoriul ţării. "Domnul Lavrov a atras atenţia că sosirea unor militari din cadrul Brigăzii 173 Aeropurtate a SUA la poligonul Iavorovski, situat în apropiere de Liov, şi informaţiile potrivit cărora membri ai companiei militare a

×
Subiecte în articol: Pentagon militari americani Ucraina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close