Antena 3 CNN Externe Pentagon: Nu putem bombarda organizaţia Stat Islamic la întâmplare

Pentagon: Nu putem bombarda organizaţia Stat Islamic la întâmplare

Pentagon: Nu putem bombarda organizaţia Stat Islamic la întâmplare
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2014   •   09:42

Reprezentanţii Pentagonului au precizat că armata americană nu poate bombarda organizaţia Stat Islamic (SI) "la întâmplare şi au cerut "răbdare strategică" pentru a-i învinge pe combatanţii jihadişti, relatează AFP.
   
"Nimeni nu a spus că va fi uşor sau rapid şi nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de falsa iluzie de securitate pe care aceste atacuri aeriene ţintite o pot aduce", a subliniat în faţa presei un purtător de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.
   
"Nu putem bombarda (SI) la întâmplare", a insistat Kirby. "Deşi împărtăşim sentimentul de urgenţă a situaţiei faţă de această grupare, trebuie de asemenea să împărtăşim un sentiment de răbdare strategică", a sugerat el.
   
În urmă cu o săptămână, Washingtonul a început să efectueze atacuri aeriene împotriva jihadiştilor în Siria, cu ajutorul unor ţări arabe. Marţi, Statele Unite au anunţat că au efectuat 22 de atacuri aeriene doar luni şi marţi contra grupării SI în Siria şi în Irak.
   
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a recunoscut totuşi că organizaţia reprezintă în continuare o ameninţare şi că, în unele cazuri, chiar a preluat controlul asupra unor noi teritorii.
   

×
Subiecte în articol: Pentagon Stat Islamic
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close