Antena 3 CNN Externe Pentagon: SUA trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău cu Coreea de Nord

Pentagon: SUA trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău cu Coreea de Nord

Pentagon: SUA trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău cu Coreea de Nord
Sursa foto: pentagon
17 Iun 2009   •   18:56

Vicesecretarul Pentagonului crede că rachetele nord-coreene ar putea ameninţa Statele unite, dacă regimul comunist continuă să dezvolte armele sale.

William Lynn a fost de acord cu afirmaţia senatorului John McCain că SUA ar trebui să se pregătească ?pentru cel mai grav scenariu? cu Coreea de Nord. Oficialii de la Pentagon au mai declarat în cadrul unor audieri din Senatul american că Phenianul colaborează cu ale state, inclusiv Iran şi posibil Siria pentru a dezvolta rachete balistice.
Preşedintele american declara marţi că o Coree de Nord înarmată nuclear este o "gravă ameninţare " la adresa lumii şi că nu poate să îşi asigure ssecuritatea prin construcţia de arme ilegale.

Săptămâna trecută, secretarul Apărării Robert Gates declara parlamentarilor că Statele Unite ar putea doborî orice rachetă nord-coreeană trasă spre America. Gates afirma că SUA va avea "o probabilitate mare de a putea să ne apărăm" dacă Nordul lansează o rachetă cu rază lungă de acţiune. El a adăugat că interceptorii americani pot să protejeze SUA de ameninţare nord-coreeană pentru câţiva ani.
Iar dacă ameninţarea Phenianului se schimbă, Statele Unite ar putea să îşi extindă cu uşurinţă forţa de rachete interceptoare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close