Antena 3 CNN Externe Pentagonul estimează că aproape toate trupele Rusiei care se aflau la graniță au intrat în Ucraina

Pentagonul estimează că aproape toate trupele Rusiei care se aflau la graniță au intrat în Ucraina

Vladimir Putin a trimis acum aproape toate forțele de invazie ale Rusiei care erau comasate la granița cu Ucraina și Belarus în interiorul Ucrainei, a declarat luni un înalt oficial american al Pentagonului.

Pentagonul estimează că aproape toate trupele Rusiei care se aflau la graniță au intrat în Ucraina
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    07 Mar 2022   •   22:08

„Acum evaluăm că Putin și-a trimis aproape 100% din puterea sa de luptă în Ucraina. Și prin putere de luptă vreau să spun acea putere de luptă pe care a acumulat-o de-a lungul graniței cu Ucraina și în Belarus”, a declarat oficialul reporterilor sub condiția anonimatului, transmite SkyNews.

Acesta a mai dezvăluit că Rusia ar recruta mercenari sirieni. Pentagonul nu are o estimare a numărului de luptători pe care armata rusă i-ar recruta din Siria, a spus oficialul care nu a fost autorizat să vorbească public despre descoperirile serviciilor de informații. Nu există încă indicii că sirienii ar fi ajuns în Ucraina.

Forțele ruse „au intensificat bombardarea” marilor orașe ucrainene, inclusiv Harkov, Kiev și Cernihov, precum și Mykolaiv și Mariupol, a transmis luni reporterilor un înalt oficial american al apărării, citat de CNN.

„Cu siguranță am observat creșteri în ceea ce numim incendii cu rază lungă de acțiune, bombardamente, atacuri cu rachete, artilerie, precum și lovituri cu rachete și evaluăm că aceste atacuri vizează ținte civile, infrastructură, zone rezidențiale”, a declarat oficialul.

„Nu este clar” dacă rușii lovesc în mod deliberat ținte civile sau dacă sunt „rezultatul impreciziei”, dar „în mod clar se întâmplă”, a spus oficialul.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia trupe Ucraina granita
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close