Antena 3 CNN Externe Pentagonul ameninţă. "Atacul SUA asupra Iranului va fi mai devastator decât unul israelian"

Pentagonul ameninţă. "Atacul SUA asupra Iranului va fi mai devastator decât unul israelian"

Pentagonul ameninţă. "Atacul SUA asupra Iranului va fi mai devastator decât unul israelian"
Sursa foto: Foto: rickpotvin.com
de O.P.    |    09 Mar 2012   •   10:22

Atacurile americane în Iran ar fi mult mai devastatoare decât dacă acestea ar fi efectuate de Israel, a afirmat joi şeful Pentagonului, Leon Panetta, în timp ce unii observatori se îndoiesc de capacitatea Israelului de a distruge instalaţiile nucleare iraniene.

Dacă israelienii decid să recurgă la forţă, "este evident că acest lucru ar avea un impact, dar eu cred că este clar că dacă Statele Unite ar face acest lucru, acesta ar avea un impact mult mai important", a declarat secretrul american al Apărării, într-un interviu acordat National Journal.

Israelul nu dispune de bombe antibuncăr MOP (massive ordnance penetrator), muniţii capabile să penetreze suficient pentru a distruge instalaţii subterane până la 60 de metri adâncime, potrivit observatorilor care se îndoiesc că Israelul dispune de o astfel de capacitate. Israelul ar putea, de asemnea, să ducă lipsă şi de avioane de alimentare pentru a desfăşura raiduri departe de teritoriul său.

Potrivit cotidianului israelian Maariv, Obama i-ar fi propus premierului israelian Benjamin Netanyahu, cu care s-a întâlnit luni la Washignton, bombe antibuncăr şi avioane de alimentare cu autonomie mare de zbor, cu condiţia ca Israelul să nu lanseze un atac împotriva Iranului în acest an. Casa Albă a dezminţit aceste informaţii.

Leon Panetta a afirmat, de asemenea, că armata americană pregăteşte planuri de atac împotriva Iranului de "multă vreme", dar că prioritatea rămâne diplomaţia.



×
Subiecte în articol: atacuri razboi nuclear Leon Panetta
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close