x close

Pentagonul interzice glumele în armată. Motivul pentru care s-a luat această decizie

09 Feb 2018   •   11:24
Pentagonul interzice glumele în armată. Motivul pentru care s-a luat această decizie Foto: Wikipedia.org

Ministerul american al Apărării a lansat o nouă politică pentru combaterea comportamentelor abuzive şi a oricărui fel de hărţuire - inclusiv glume ofensatoare, stereotipuri, gesturi violente şi discriminare - în rândul forţelor armate ale SUA, relatează Xinhua şi EFE.

Politica lansată joi prevede noi proceduri menite să prevină şi să răspundă la diferite tipuri de hărţuire, inclusiv sexuală, a precizat Pentagonul.

Sunt avute în vedere „glumele şi epitetele ofensatoare, batjocura, expunerea de obiecte sau imagini ofensatoare, stereotipizarea, actele de intimidare, ameninţările voalate cu violenţa, remarcile ameninţătoare sau provocatoare, insultele rasiale sau de altă natură, remarcile peiorative despre accentul unei persoane”.

Activităţile sau acţiunile care urmăresc un scop militar sau guvernamental, cum ar fi antrenamentul de supravieţuire în condiţii de luptă, nu sunt considerate hărţuire, menţionează Pentagonul.

Membrilor forţelor armate care se angajează în activităţi de hărţuire online sau la locul de muncă le va fi consemnat acest lucru în registrele militare.

Politica prevede creşterea responsabilităţii eşaloanelor superioare când apar situaţii de hărţuire sau abuz, precum şi crearea unui oficiu pentru gestionarea tuturor denunţurilor.

Ministrul apărării, Jim Mattis, a dat asigurări într-o conferinţă de presă că „în multe aspecte” forţele armate ale SUA vor fi un „model” de respect, recunoscând în acelaşi timp necesitatea de a se „adapta la noile vremuri”.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Pentagon glume armata Ministerul Apararii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati