Antena 3 CNN Externe Pentagonul va testa rachete nucleare chiar în ziua în care liderii lumii discută DEZARMAREA globală

Pentagonul va testa rachete nucleare chiar în ziua în care liderii lumii discută DEZARMAREA globală

Pentagonul va testa rachete nucleare chiar în ziua în care liderii lumii discută DEZARMAREA globală
20 Sep 2013   •   15:28
Statele Unite ale Americii plănuiesc să testeze rachete nucleare săptămâna viitoare, în aceeaşi zi în care lideri din mai multe ţări din întreaga lume vor avea o întrunire la nivel înalt şi vor dezbate dezarmarea nucleară la sediul ONU din New York.

SUA au programat două lansări-test cu rachete (purtătoare de arsenal nuclear) balistice intercontinentale (ICBMs) în zilele de 22 şi 26 septembrie.

Prima dintre ele va fi lansată la o zi dupa Ziua Internaţională a Păcii, iar cea de-a doua va fi lansată în aceeaşi zi în care are loc şedinţa ONU, de la New York.

"În loc să onoreze semnificaţia acestor date şi să dovedească bună-credinţă pentru dezarmarea nucleară, Statele Unite au ales să programeze aceste două teste", a spus pentru Daily Times, Rick Wayman, şeful fundaţiei "Era pentru Pace Nucleară".

"Ne declarăm total dezamăgiţi de faptul că aceste teste coincid cu întâlnirea la nivel înalt, în care se discută tocmai neproliferarea armelor nucleare din lume", a mai spus Wayman.
"Aceste rachete sunt proiectate să deţină focoase nucleare, capabile să ucidă mii de oameni, cu mult mai mult decât au omorât armele chimice din Siria", a subliniat acesta.

În vreme ce Pentagonul a dat undă verde acestor teste, purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite, Farhan Haq, l-a citat pe Secretarul General ONU, care spunea: "Ar trebui să ne amintim cu toţii efectele testelor nucleare"

Armata SUA este singura care a folosit bomba atomică în timpul unui conflict armat. Bombardierele americane au lansat două astfel de arme neconvenţionale la finele Celui De-Al Doilea Război Mondial, în august 1945, asupra oraşelor nipone Hiroshima şi Nagasaki.

×
Subiecte în articol: Pentagon focoase nucleare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close