Antena 3 CNN Externe Pentru ce se roagă Papa Francisc

Pentru ce se roagă Papa Francisc

Pentru ce se roagă Papa Francisc
08 Apr 2018   •   14:34

Responsabilii din domeniul economiei sunt în centrul intenţiilor de rugăciune ale papei Francisc pentru luna aprilie, pontiful cerând ca persoana umană să fie pusă pe primul loc, asigurându-se oportunităţi de muncă decente. Intenţiile de rugăciune sunt exprimate într-un mesaj video publicat la 6 aprilie. 

"Economia nu poate doar să pretindă creşterea profitului reducând piaţa forţei de muncă şi creând astfel noi excluşi. Trebuie să urmeze calea antreprenorilor, a politicienilor, a gânditorilor şi a actorilor sociali care pun persoana umană pe primul loc şi fac tot posibilul pentru a asigura existenţa unor oportunităţi de muncă decente. Să ridicăm uniţi vocea, astfel încât responsabilii cu gândirea şi gestionarea economiei să aibă curajul de a respinge o economie a excluziunii şi să deschidă noi căi", îndeamnă Suveranul Pontif, citat de Radio Vatican. 

''Videoclipul papei'', cum a fost numită această iniţiativă lansată în 2016, are ca obiectiv să sensibilizeze în faţa provocărilor omenirii. Prin aceste mesaje video catolicii cunosc în fiecare lună care este tema lor de rugăciune.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close