Antena 3 Externe Percheziții în Germania, la sediile Daimler

Percheziții în Germania, la sediile Daimler

23 Mai 2017   •   16:00
Percheziții în Germania, la sediile Daimler Foto: Wikipedia

Autorităţile germane au efectuat percheziţii în unele sedii ale Daimler sub suspiciunea de fraudă, legată de scandalul emisiilor care a afectat Volkswagen (Dieselgate), a anunţat marţi producătorul auto cu sediul în Stuttgart, transmite DPA. 

În martie, procurorii din Stuttgart (landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei) au confirmat că-i investighează pe unii angajaţi ai Daimler sub suspiciunea de fraudă şi reclame care îi induc în eroare pe cei care achiziţionează vehicule diesel. 

Până acum, procurorii şi grupul auto nu au oferit detalii suplimentare privind percheziţiile. 

Anunţul procurorilor vine după ce recent publicaţia germană Die Zeit a susţinut că angajaţii Daimler ar fi manipulat unele vehicule diesel pentru ca acestea să poată trece testele privind emisiile. 

Anul trecut, Departamentului Justiţiei din SUA a cerut Daimler să demareze o investigaţie internă privind modul în care a verificat în SUA nivelul emisiilor vehiculelor diesel. Un purtător de cuvânt a declarat că toate vehiculele companiei îndeplinesc cerinţele legale. 

Producătorii de maşini diesel sunt în centrul atenţiei, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Daimler a dezminţit în mod repetat că ar fi falsificat testele privind nivelul emisiilor. 

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close