Antena 3 CNN Externe Pericol de explozie la reactorul 3 al centralei Fukushima: Personalul a fost evacuat

Pericol de explozie la reactorul 3 al centralei Fukushima: Personalul a fost evacuat

Pericol de explozie la reactorul 3 al centralei Fukushima: Personalul a fost evacuat
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
21 Mar 2011   •   08:30
Personalul centralei nucleare Fukushima a fost evacuat după ce nori de fum au început să iasă de la reactorul numărul 3. Reprezentanţii Tokyo Electric Power au precizat că reactorul numărul trei este cel mai avariat şi este încărcat cu un amestec de substanţe nocive. Pericolul de explozie a reapărut imediat după ce oficielii japonez anunţau primele veşti bune de la Fukushima şi anume că toate reactoarele au fost conectate la cabluri de electricitate. 

Update 13.10 – Autorităţile au precizat că nu cunosc deocamdată cauza norului de fum care care a aparut deasupra celor două reactoare.

Update 12.20 -
Probleme la reactorul 2 al centralei de la Fukushima. Potrivit AFP, un fum alb a ieşit din reactor.

Update 10.55
 - Potrivit a
genţiei japoneze pentru securitate nucleară, nivelului de radiaţii nu a crescut, în urma problemelor de la reactorul 3. 

Update 10.00
 - Tot personalul centralei nucleare de la Fukushima a fost evacuat din cauza pericolului de explozie. Nori de fum se ridică din zona reactorului 3 al centralei. 

 


Peste 21.000 de victime, în urma seismului din 11 martie

21.000 de mor
ţşi dispăruţi, pagube de 235 miliarde de dolari. Aşa arată în cifre tragedia japoneză din 11 martie. La 10 zile de la cutremur vinşi veşti încurajatoare de la centrala Fukushima - două dintre reactoare sunt stabile. Criza nucleară este însă departe de final. 

La Fukushima echipele de interven
ţie continuă să arunce apă peste reactoare. Temperatura a scăzut sub 100 de grade la toate reactoarele, iar două dintre ele sunt deja considerate sigure.

Chiar dacă situaţia va fi stabilizată, centrala nu va mai fi niciodată folosită, ci va deveni cea mai mare ruină nucleară din lume. Specialiştii luptă fără pauză împotriva pericolului radioactiv. Radiaţiile au contaminat deja apa şi alimentele.
 


Un nivel de iod radioactiv de trei ori peste norme a fost detectat într-o fântână, la 40 de kilometri de centralăPericolul îi face pe japonezi săceară renunţarea la energia nucleară.

Sinistraţii nu au, însă, nici timp, nici inimă să protesteze. Pe litoralul estic, lovit de tsunami, aproape 15.000 de clădiri sunt total distruse şi de zece ori mai multe sunt avariate. 

Potrivit B
ăncii Mondiale, valoarea totală a pagubelor s-ar putea ridica la 235 miliarde de dolari. Între timp se întâmplă şi miracole: douăpersoane au fost găsite în viaţă, la 9 zile de la cutremur. 

30 de români, majoritatea femei 
şi copii au fost repatriaţi aseară din Japonia. Deşi amintirile despre experienţele trăite sunt încă vii, cei mai mulţi dintre ei vor să se revină în Japonia imediat ce lucrurile vor reveni la normal.  
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close