Antena 3 CNN Externe Pericol fără precedent în armata Germaniei. Avertismentul făcut de serviciul de contra-spionaj

Pericol fără precedent în armata Germaniei. Avertismentul făcut de serviciul de contra-spionaj

 Pericol fără precedent în armata Germaniei. Avertismentul făcut de serviciul de contra-spionaj
05 Noi 2016   •   17:12

Guvernul german plănuieşte să investigheze toţi militari recrutaţi începând cu iulie 2017 după ce serviciul militar de contra-spionaj MAD a identificat 20 de islamişti infiltraţi în Bundeswehr, a relatat trustul german de media Funke, citat de Reuters, conform stiripesurse.ro.

Un purtător de cuvânt al agenţiei a confirmat informaţiile şi a adăugat că ar mai fi vorba despre 60 de cazuri investigate.

Parlamentul german ar putea lua în considerare şi elaborarea unei legislaţii care ar permite demararea unor investigaţii în cazul recruţilor pentru a contracara eforturile organizaţiei jihadiste Statul Islamic de a se infiltra în rândul armatei germane pentru a obţine arme şi a se antrena, au mai scris publicaţiile germane.

Un purtător de cuvânt al MAD a mai declarat că armata ar fi primit un număr de cereri de la persoane care ar fi vrut să devină militari pentru câteva luni şi şi-au exprimat interesul pentru antrenamente intensive şi cursuri în folosirea armamentului şi echipamentului militar.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close