Antena 3 CNN Externe Pericol iminent: Suntem tot mai aproape de un Al Treilea Război Mondial? Avertismentul generalilor americani. Radu Tudor: „Eu cred că Al Treilea Război e împotriva terorismului”

Pericol iminent: Suntem tot mai aproape de un Al Treilea Război Mondial? Avertismentul generalilor americani. Radu Tudor: „Eu cred că Al Treilea Război e împotriva terorismului”

Pericol iminent: Suntem tot mai aproape de un Al Treilea Război Mondial? Avertismentul generalilor americani. Radu Tudor: „Eu cred că Al Treilea Război e împotriva terorismului”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
23 Oct 2016   •   13:25

Un al treilea război mondial este „aproape garantat" în viitor, avertizează mai mulţi comandanţi militari din Statele Unite. 
Va fi un conflict care se va desfăşura cu o viteză uluitoare, mai spun aceştia. Iar principalii actori ar putea fi chiar Statele Unite, Rusia şi China. De altfel cele trei mari puteri militare ale lumii. 

Presa din Rusia pare să pregătească populația pentru Al Treilea Război Mondial, notează AFP. Jurnaliștii agenției France Presse comentează că actualitatea internațională este prezentată în așa fel la televiziunile rusești, încât ai impresia că nouă confrutare militară mondială a și început. 

Postul de știri Rossia 24 a prezentat un reportaj pentru despre pregătirea adăposturilor nucleare din Moscova. În același timp, site-ul de ştiri Fontanka anunţă ca guvernul ar putea raţiona pâinea ca pregătire pentru un viitor război, în ciuda explicaţiilor autorităţilor, care afirmă că vor doar să stabilizeze preţul făinii. 

În timp ce tensiunile dintre Rusia și SUA au atins cote alarmante, retorica belicoasă a presei ruse pare să fi ajuns la cel mai ridicat nivel. Declaraţiile recente ale vicepreşedintelui american Joe Biden, în contextul discuţiilor despre atacurile hackerilor ruşi, par să pună şi ele gaz pe foc. 

„Îi vom trimite un mesaj! Avem capacitatea să facem acest lucru. Va şti ce am făcut, iar asta se va întâmpla la momentul ales de noi şi în circumstanţele care vor avea cel mai mare impact”. 

Conducători militari din Statele Unite spun că războiul dintre state este „aproape garantat" la un moment dat în viitor, dar va fi foarte rapid, relatează cotidianul britanic metro.co.uk. Generalul William Hix a declarat că un conflict din viitorul apropiat va fi extrem de rapid şi letal, iar Statele Unite vor deţine cronometrul, în sensul că nu vor deţine puterea pentru a-l putea opri sau porni când îşi doresc. 

„Nu este vorba că noi nu vom răspunde, este vorba că ei cred, potenţialii noştri adversari, că nu vom putea răspunde. Şi că vom sprijini un conflict, în loc să îl prevenim”, a declarat Hix. 

Şi nu este singurul care vorbeşte despre duşmanii Statelor Unite. Generalul Mark Milley susţine că Russia şi alte ţări profită acum de faptul că americanii sunt concentraţi pe războiul împotriva terorismului şi cred că nu vor avea puterea necesară să răspundă provocărilor.  

„Putem acum şi vom rămâne în viitor capabili să desfăşurăm trupen şi vom distruge orice inamic, oriunde, oricând”, spune Milley. 
În timp ce subordonaţii lui Putin fac declaraţii belicoase, precum cea potrivit căreia dacă Hillary Clinton ajunge preşedinte va fi război, şeful de la Kremlin afişează public o atidudine împăciuitoare, deşi recunoaşte că nu este în cele mai bune relaţii cu Statele Unite. 

„Suntem de asemenea îngrijoraţi de deteriorarea relaţiilor dintre America şi Rusia. Dar nu este alegerea noastră. Noi nu am vrut asta. Ba dimpotrivă, mereu am vrut să avem o relaţie amicală cu o astfel de ţară măreaţă, cu o economie a lumii atât de puternică, cum este cea a Statelor Unite”, declară Putin. 

Potrivit unei statistici făcute chiar de către americani, Statele Unite au fost 93% din timp în război, de la fondare, 1776 şi până acum. Mai exact, SUA au fost în război timp de 219 ani din cei 240 de ani calendaristici. 

Radu Tudor a comentat la News Magazine posibilitatea unui Al Treilea Război: 

„Eu cred că Al Treilea Război e împotriva terorismului şi nu aş putea să favorizez deloc o variantă că Rusia şi SUA s-ar confrunta. Dimpotrivă. Împreună trebuie să lupte împotriva terorismului. Este din ce în ce mai răspândit. Neînţelegerile majore în privinţa dosarului sirian ne îngrijorează, dar nu cred că se va ajunge la o confruntare deschisă între SUA şi Rusia. Dar cred că cei trei mari actori importanţi, SUA, Rusia şi UE, trebuie să găsească o soluţie pentru oprirea conflictului în Siria, instabilitatea va marca profund relaţia . Altfel, vor exista mereu tensiuni între SUA, Rusia şi UE”. 


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close