Antena 3 CNN Externe Țara în care se introduce permisul auto digital. Polițiștii pot verifica documentul de pe telefon

Țara în care se introduce permisul auto digital. Polițiștii pot verifica documentul de pe telefon

Tehnologia ne uimește în fiecare zi. Se extinde cu repeziciune în tot mai multe țări și acaparează tot mai multe domenii. Acum, o țară din Europa va introduce permisul auto digital, iar polițiștii pot verifica mult mai repede documentul.

Țara în care se introduce permisul auto digital. Polițiștii pot verifica documentul de pe telefon
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   10:33

Franţa are parte de tehnologie la un alt nivel. Potrivit autorităților franceze, trei departamente introduc, în fază de testare, permisul de conducere complet digital.

Acesta se va putea accesa de pe telefon, va avea aceeași valoare ca și versiunea sa fizică şi va putea fi arătat polițiștilor în timpul unui control rutier.

De curând, și Italia a anunțat că se pregătește pentru schimbare. Se pare că noul permis de conducere va debuta în luna iunie, sub îndrumarea Uniunii Europene.

Potrivit Comisie Europene, înlocuirea, reînnoirea sau preschimbarea unui permis de conducere vor fi mult mai uşoare, deoarece toate procedurile vor fi online.

În aceeaşi ordine de idei, pentru cetăţenii din ţări din afara UE cu standarde comparabile de siguranţă rutieră va fi mai uşor să îşi schimbe permisul de conducere cu unul UE.

De asemenea, UE va analiza propunerea ca valabilitatea permiselor de conducere să fie majorată la 15 ani. Dar numai pentru categoriile A, B și Tr. Pentru camioane și autobuze, propunerea e ca valabilitatea să fie de 5 ani.

 

×
Subiecte în articol: permis de conducere digital Franta
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close