Antena 3 CNN Externe Țara vecină cu România în care cetățenii beneficiază de permise de conducere gratuite | Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Țara vecină cu România în care cetățenii beneficiază de permise de conducere gratuite | Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

O țară vecină cu România va oferi peste 1.000 de permise de conducere gratuite cetățenilor. Măsura are ca scop ocuparea forței de muncă și reducerea deficitului de șoferi în transporturi.

Țara vecină cu România în care cetățenii beneficiază de permise de conducere gratuite | Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească
Sursa foto: Getty Images/ ljubaphoto
de Roxana Mihăiescu    |    01 Mar 2024   •   10:00

În încercarea de a crește numărul de angajați și pentru a atenua deficitul de șoferi în sectorul transporturilor și transportului de persoane, Ungaria lansează un program unic.

De la 1 martie, țara vecină va implementa un program prin intermediul căruia va oferi peste 1.000 de permise de conducere gratuite. 

Aproximativ 4,32 milioane de euro a alocat statul pentru acest program, a transmis Sándor Czomba, secretar de stat pentru politica de ocupare a forţei de muncă în cadrul Ministerului Economiei Naţionale.

Participanții la program vor avea oportunitatea de a obține permisele de conducere pentru categoriile C, C+E și D, precum și un card care atestă competențele necesare pentru a conduce profesionist.

Condiții pentru obținerea permisului de conducere

Printre cerințele de participare la acest program guvernamental se numără cetățenia maghiară, deținerea unui permis de conducere de categoria B cu o vechime de cel puțin 2 ani, aptitudini medicale adecvate și, în funcție de tipul de pregătire, certificarea competențelor profesionale pentru categoria a II-a sau a III-a.

De asemenea, programul presupune ca participanții să plătească o contribuţie proprie de maximum 30 %, care va fi rambursată integral de către operator după 12 luni de la finalizarea cu succes a formării.

Ulterior, după obținerea permisului de conducere este necesar ca persoana respectivă să se angajeze ca șofer, corespunzător permisului obţinut, notează Hirado.

×
Subiecte în articol: Ungaria permis de conducere gratuit
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close