Antena 3 CNN Externe 10 persoane au fost împușcate în Indonezia, dintre care 9 au murit

10 persoane au fost împușcate în Indonezia, dintre care 9 au murit

Nouă persoane au fost împușcate mortal în Papua, cea mai estică regiune din Indonezia, într-un atac despre care se crede că a fost comis de separatiști înarmați, a anunțat sâmbătă poliția.

10 persoane au fost împușcate în Indonezia, dintre care 9 au murit
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Iul 2022   •   13:07

Poliția din Jayapura a declarat presei locale că incidentul, cel mai grav din ultimii ani, a avut loc sâmbătă dimineața în districtul Nduga, izolat în munți, conform Reuters.

"Este adevărat că a avut loc un atac asupra civililor care s-a soldat cu 10 persoane rănite, împușcate, dintre care 9 au murit", a declarat Faizal Rahmadani, directorul de investigații criminale din cadrul poliției regionale din Papua, pentru Antara.

Autoritățile investighează incidentul, dar au acordat prioritate civililor evacuați, a precizat acesta.

Atacul de sâmbătă are loc la câteva zile după protestele legate de o nouă lege care va diviza regiunea din 2 în 5 provincii. Guvernul susține că noile regiuni administrative vor accelera dezvoltarea, vor îmbunătăți furnizarea de servicii publice și vor crea mai multe oportunități pentru oameni de a accede la funcții publice. Criticii însă că mișcarea va da Jakarta mai multă putere asupra acestei regiuni îndepărtate și bogate în resurse.

×
Subiecte în articol: indonezia atac Papua
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close