Antena 3 CNN Externe SUA a sancționat șapte persoane responsabile de exportul în Rusia a dronelor militare produse în Iran

SUA a sancționat șapte persoane responsabile de exportul în Rusia a dronelor militare produse în Iran

Administrația Joseph Biden a decis, astăzi, sancționarea a mai multor persoane active în industria iraniană producătoare de drone militare care sunt exportate în Rusia.

SUA a sancționat șapte persoane responsabile de exportul în Rusia a dronelor militare produse în Iran
Sursa foto: Sursa foto: Sergei Supinsky/AFP/Getty Images
de Alexandra Cojoianu    |    06 Ian 2023   •   21:37

Dronele sunt folosite, în cele mai multe cazuri, în cadrul acțiunilor pentru contracararea utilizării aparatelor de zbor în conflictul din Ucraina.

Șase persoane din cele șapte sancționate fac parte din conducerea companiei  Qods Aviation Industries. Cea de-a șaptea persoană sancționată este directorul Organizației Industriei Aerospațiale din Iran, notează CNN.

"Vom continua să utilizăm orice instrument pe care îl avem la dispoziţie pentru a-l opri pe (preşedintele rus, Vladimir) Putin să primească arme pe care să le folosească în războiul barbar şi neprovocat din Ucraina", a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni masive Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială".

Iranul este acuzat că furnizează Rusiei drone militare care sunt utilizate în Ucraina.

Teheranul a negat iniţial acest lucru, dar a admis că a exportat drone în Rusia în trecut, argumentând că nu a ştiut că aparatele sunt folosite în Ucraina.

Administraţia Rusiei denunţă refuzul Ucrainei de a purta negocieri de pace şi consideră că acţiunile Occidentului de înarmare a armatei ucrainene prelungesc conflictul.

×
Subiecte în articol: Rusia SUA Iran drone
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close