Antena 3 CNN Externe Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat din cauza nivelului foarte ridicat de radioactivitate

Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat din cauza nivelului foarte ridicat de radioactivitate

Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat din cauza nivelului foarte ridicat de radioactivitate
Sursa foto: Foto: Reuters
27 Mar 2011   •   09:48

Personalul centralei de la Fukushima a fost evacuat în această dimineaţă, din cauza unui nivel foarte ridicat de radioactivitate la reactorul 2 al centralei de la Fukushima. 

 
Nivelul de radioactivitate al apei din reactor este de 10 milioane de ori mai mare decât în mod normal.
 
Niveluri ale radioactivităţii de câteva sute de milisievert pe oră au fost deja detectate în jurul reactoarelor avariate ale centralei, impunând evacuarea temporarã a muncitorilor, informează Mediafax.

Trei muncitori, încălţaţi numai cu cizme de cauciuc, au fost contaminaţi joi de o acumulare de apã puternic radioactivă, în timpul unei intervenţii la turbina situată în spatele reactorului 3, unde nivelul radiaţiilor era de 180 de milisievert pe orã. Doi au fost spitalizaţi din cauza arsurilor suferite la picioare.

Agenţia Nucleară Japoneză a anunţat, vineri, că miezul reactorului 3 ar putea fi deteriorat, poluarea cu substanţe radioactive fiind mai mare decât se credea. În interiorul reactorului 3 de la Fukushima se află 170 de tone de substanţe radioactive. Echipele de intervenţie au oprit operaţiunile de la Fukushima ca să măsoare nivelul de radiaţii.
 

×
Subiecte în articol: centrala Fukushima radioactivitate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close