Antena 3 CNN Externe Personalitățile din SUA reacționează după masacrul din Texas, prin mesaje dure și apeluri pentru schimbări

Personalitățile din SUA reacționează după masacrul din Texas, prin mesaje dure și apeluri pentru schimbări

Personalități din SUA și nu numai au reacționat după masacrul de la școala din Texas, unde au murit 21 de oameni. Mesajele lor sunt dure și fac apel la schimbare.

Personalitățile din SUA reacționează după masacrul din Texas, prin mesaje dure și apeluri pentru schimbări
Sursa foto: Twitter/ Daily Mail Online
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2022   •   12:24

LeBron James, superstarul din NBA, conduce mânia celebrităților, după ce 19 copii de școală elementară și doi profesori au fost împușcați de un adolescent. Considerat unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile, acesta a făcut un apel la schimbare în urma atacului de la școala din Texas. Hillary Clinton s-a alăturat și au urmat și alți oameni celebri din țară și de peste hotare.

”Trebuie să fie schimbare! Trebuie să vină!! Mă rog la ceruri pentru toți copiii din școli în aceste zile. Într-un mesaj anterior starul de la Lakers a spus că ”gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă către familiile persoanelor pierdute și rănite de la Robb Elementary School din Uvalde, TX! E suficient, omule!!! Aceștia sunt copii și îi punem în pericol la școală. Serios, la școală, unde se presupune că este cel mai sigur!”

Salvador Ramos, 18 ani, a ucis 19 elevi și doi profesori. Mai devreme în acea zi, adolescentul și-a împușcat bunica. Atacul este unul dintre cele mai mortale împușcături în masă din istoria Americii și cea mai gravă împușcătură dintr-o școală primară de la masacrul din Sandy Hook, din 2012.

Starul ”Captain America” Chris Evans a postat pe Twitter: ”f***ing Enough!”. El a cerut anterior o ”reformă a bunului simț” în ceea ce privește armele.

La doar câteva ore după împușcătură, președintele Joe Biden a ordonat ca steagurile Statelor Unite de la clădirile guvernamentale și de la bazele militare din întreaga lume să fie ținute în berb.

Fosta candidată la președinția americană Hillary Clinton a spus într-un tweet că ”gândurile și rugăciunile nu sunt suficiente. După ani de nimic altceva, devenim o națiune de țipete angoase. Pur și simplu avem nevoie de legiuitori dornici să oprească flagelul violenței cu armele din America, care ne ucid copiii”.

Colegul democrat și senator din New Jersey, Cory Booker, a reacționat pe Twitter: ”Copiii au mers astăzi la școală și au fost uciși într-o împușcătură în masă. O altă comunitate americană distrusă de violența cu armele. Încă o rundă de gânduri și rugăciuni. Sunt cuvinte goale dacă vom continua să facem nimic pentru a pune capăt împușcăturilor violente, necruțătoare și care pot fi prevenite.”

”Am inima zdrobită pentru victimele împușcăturii îngrozitoare de astăzi din Texas. Ar trebui să poți merge la școală, la biserică și la băcănie fără să-ți faci griji că nu vei mai veni acasă. A venit timpul să punem capăt acestor tragedii inutile”, a transmis guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul.

Senatorul din Connecticut, Chris Murphy, a postat pe Twitter imediat după împușcătură: ”Doamne. Eu tremur. Pur și simplu tremur tot. Cu frică. Cu furie. Cu hotărâre”. Mai târziu, el a făcut apel la o legislație care să abordeze violența cu armele, întrebându-și colegii: ”Ce facem?”

Actrița și activista Alyssa Milano a acuzat mai mulți politicieni pentru lipsa reglementării cu privire la arme. Milano a scris: ”La naiba cu tine, Ted Cruz. F*** senatorul Manchin și senatorul Sinema. Câți copii trebuie să moară?”

Celebrul ciclist Lance Armstrong a reacționat și el: ”America, suntem mai buni de atât. Cele mai profunde condoleanțe familiilor”.

În mesajul său, Armstrong îi răspune unui fost șef al poliției din Miami, Austin și Houston, Art Acevedo, care a scris: ”14 vieți pierdute și nu facem nimic. Mă enervează să văd atât de mulți oficiali aleși oferind gânduri și rugăciuni și acces ușor la arme, dar și prea mulți criminali violenți care mulțumesc pentru asta. Trebuie să abordăm violența cu arme într-un mod cuprinzător și trebuie să o facem acum”.

Între timp, prezentatorul de talk-show și oponent de multă vreme al legilor americane privind armele, Piers Morgan, a postat pe Twitter: ”14 școlari și un profesor de la o școală primară din Uvalde, Texas, au fost împușcați de un tânăr înarmat de 18 ani. Absolut îngrozitor. Nu știu ce altceva să spun despre aceste masacre nesfârșite cu arme din SUA - este treaba americanilor să le rezolve, dar unde este voința?”.

Andy Murray, celebrul tenismen britanic a postat pe Twitter, răspunzându-i lui Morgan simplu: ”F*****g nebunie”. Activistul Fred Guttenberg, a cărui fiică Jaime, a fost ucisă în 2018, în împușcătura din liceul Stoneman Douglas, a reacționat și el: ”Sunt fără cuvinte. Încă o împușcătură în școală”. 

Dintre personalitățile din afara Statelor Unite care au reacționat după această tragedie se remarcă și liderul ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta a transmis un mesaj de condoleanțe pe Twitter: ”Profund întristat de vestea uciderii unor copii nevinovați în Texas. Sincere condoleanțe familiilor victimelor, oamenilor din SUA și președintelui american. Poporul Ucrainei împărtășește durerea rudelor și prietenilor victimelor și a tuturor americanilor”.

Poeta Amanda Gorman, care și-a citit opera ”The Hill We Climb”, la inaugurarea președintelui Joe Biden, în ianuarie 2021, a scris pe Twitter: ”Este nevoie de un monstru pentru a ucide copii. Dar să vezi cum monștri ucid copii din nou și din nou și să nu faci nimic nu este doar o nebunie, este o inumanitate.

Actrița Mia Farrow a spus că ”politicienii fac  alegerea de a nu face nimic pentru a ne proteja copiii, vecinii și pe noi. Avem mai multe împușcături în masă decât zile pe an. Acest lucru nu se întâmplă în alte țări. Ce facem?”

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close