Antena 3 Externe Peru a devenit cel mai mare exportator de cocaină din lume

Peru a devenit cel mai mare exportator de cocaină din lume

de G.S.    |    24 Iun 2012   •   20:38
Peru a devenit cel mai mare exportator de cocaină din lume
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Lupta statului peruan cu o piaţă tot mai mare şi agresivă de cocaină a devenit subiectul principal al conferinţei care va începe luni şi la care sunt aşteptate circa 60 de state, conform AP.

Se estimează că producţia de cocaină din Peru acum a depăşit producţia din Columbia, astfel devenind numărul 1 ca sursă de droguri ilicite pentru Statele Unite.

Preşedintele Ollanta Humala a declarat că atunci când a preluat mandatul, în urmă cu un an de zile, va transforma problema drogurilor într-o prioritate a agendei şi guvernul condus de acesta a anunţat ambiţii puternice în acest sens.

Până în prezent, influenţa banilor ieşiti din operaţiuni în care sunt implicate drogurile a slăbit sistemul judiciar din Peru, devenind, astfel, frustrări pentru puţinii oameni care încă luptă.

Din 2006 până în 2010, suprafaţa pe care se cultivă planta coca în Peru s-a mărit cu 35%, la 61.200 de hectare, conform cifrelor oficiale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close