Antena 3 CNN Externe Peste 1.000 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Benghazi, Libia

Peste 1.000 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Benghazi, Libia

Peste 1.000 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Benghazi, Libia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
28 Iul 2013   •   10:56
Peste 1.000 de deţinuţi, dintre care majoritatea de drept comun, au evadat sâmbătă dintr-o închisoare din Benghazi, capitala estului libian, pe fondul tensiunilor şi protestelor care au urmat unei serii de asasinate ce a generat furia populaţiei, relatează AFP, conform Mediafax.
"Este o revoltă în interiorul închisorii Al Kuifiya, precum şi un atac din exterior. Peste 1.000 de deţinuţi au putut să evadeze", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului.
Potrivit lui, majoritatea evadaţilor erau deţinuţi de drept comun. "Dar unii erau deţinuţi pentru activităţi legate de fostul regim al lui Muammar Kadhafi", a adăugat el, fără alte precizări.
Premierul Ali Zeidan a confirmat evadarea. Potrivit lui, "locuitori din vecinătate au lansat un atac, deoarece nu mai vor această închisoare în apropierea locuinţelor lor".
Dimineaţă devreme, mii de manifestanţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de partidele politice şi Fraţii Musulmani în special, acuzaţi că sunt responsabili de instabilitatea din Libia, la o zi după o serie de asasinate care au vizat în special un militant antiislamist.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close