Antena 3 CNN Externe Peste 10 persoane au fost reținute în Germania, fiind suspectate că pregăteau un atentat 'terorist islamist'

Peste 10 persoane au fost reținute în Germania, fiind suspectate că pregăteau un atentat 'terorist islamist'

Peste 10 persoane au fost reținute în Germania, fiind suspectate că pregăteau un atentat 'terorist islamist'
22 Mar 2019   •   18:30

Un număr de 11 persoane au fost reţinute la Frankfurt şi sunt anchetate sub suspiciunea de planificare a unui atentat 'terorist islamist', cu folosirea unei maşini cu care să pătrundă în mulţime şi a unor arme de foc, în scopul de a omorî cât mai multe persoane, relatează Reuters şi AFP.

Suspecţii, cu vârste cuprinse între 20 de ani şi 42 de ani, au fost arestaţi în cursul unor razii întreprinse vineri dimineaţa de poliţie în regiunea din jurul oraşului Frankfurt, a anunţat Parchetul din Frankfurt într-un comunicat, fără să indice cetăţenia suspecţilor.

Suspecţii luaseră deja legătura cu ''diverşi traficanţi de arme, au închiriat un vehicul greu'' şi au strâns bani pentru cumpărarea de arme de foc, potrivit comunicatului.

În cursul unor percheziţii efectuate vineri dimineaţa în apartamente din Frankfurt şi din împrejurimile oraşului, poliţia a confiscat peste 20.000 de euro cash, mai multe cuţite, mici cantităţi de droguri şi mai multe documente electronice şi scrise.

Suspecţii arestaţi urmează să fie prezentaţi unui judecător de instrucţie care va decide plasarea lor în detenţie provizorie.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Germania persoane atentat terorist
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close