Antena 3 CNN Externe Peste 100.000 de hectare din regiunea Alberta, Canada, distruse de incendii puternice

Peste 100.000 de hectare din regiunea Alberta, Canada, distruse de incendii puternice

Peste 100.000 de hectare din regiunea Alberta, Canada, distruse de incendii puternice
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
17 Mai 2011   •   21:13

Locuitorii orăşelului Slave Lake, afectat de incendii în provincia Alberta, Canada, nu vor avea voie să se întoarcă acasă, cel puţin o săptămână, poate chiar două, conform primarului, citat de CBC News.

“Sunt conştientă că oamenii care încă mai au case doresc să se întoarcă, dar trebuie să ţinem cont de faptul că anumite servicii de bază, cum ar fi apa potabilă, încă nu pot fi garantate” a declarat primarul Karina Pillay-Kinnee.

Întregul oraş a fost evacuat duminică, după ce incendiile scăpate de sub control, alimentate de vântul puternic, au intrat în orăşel şi au distrus mai mult de o treime din case, dar şi Primăria.

Există cel puţin 100 de incendii în regiunea Alberta, din care 23 sunt ieşite de sub control. Incendiile sunt amplificate de vântul puternic din zonă.

“Există peste 100.000 de hectare care încă ard în Alberta. Este cea mai mare suprafaţă afectată de incendii înregistrată până acum” a declarat un pompier local. Aproximativ 400 de pompieri sunt aşteptaţi să sosească până miercuri în zonă, pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

×
Subiecte în articol: incendii Canada vant
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close