Antena 3 CNN Externe Peste 100 de arestări pentru fapte legate de terorism, datorită programelor de supraveghere ale NSA

Peste 100 de arestări pentru fapte legate de terorism, datorită programelor de supraveghere ale NSA

Peste 100 de arestări pentru fapte legate de terorism, datorită programelor de supraveghere ale NSA
Sursa foto: Foto: publicrecordssearchonline.org
de S.T.    |    03 Iul 2014   •   07:22

Peste 100 de persoane au fost arestate în ultimii ani, datorită programelor de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) din Statele Unite, a anunţat miercuri, într-un raport, o comisie care a anchetat activitatea NSA, informează AFP.

Comisia publică, independentă şi consultativă "Privacy and Civil Liberties Oversight Board", formată din cinci membri, a aprobat oficial miercuri un raport cu privire la programele de supraveghere ale NSA în străinătate, inclusiv PRISM, pentru a le valida legalitatea.

Potrivit experţilor, supravegherea comunicaţiilor electronice şi telefonice ale cetăţenilor non-americani în străinătate, în conformitate cu articolul 702 al legii privind spionajul, a fost unul dintre cele mai eficiente instrumente ale serviciilor americane de informaţii în lupta contra terorismului.

În aproximativ 30 de cazuri, informaţiile obţinute datorită acestor programe "au fost catalizatorul iniţial care a permis identificarea unor terorişti necunoscuţi anterior şi/sau a unor planuri de atentate". În alte aproximativ 20 de cazuri, supravegherea a contribuit la o anchetă antiteroristă aflată în desfăşurare.

"Potrivit unui bilanţ aproximativ, pot fi identificate peste 100 de arestări pentru fapte legate de terorism", informează raportul.

×
Subiecte în articol: arestari NSA
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close