Antena 3 CNN Externe Peste 100 de oameni, arestaţi în Copenhaga, după confruntările cu poliţia

Peste 100 de oameni, arestaţi în Copenhaga, după confruntările cu poliţia

Peste 100 de oameni, arestaţi în Copenhaga, după confruntările cu poliţia
16 Dec 2009   •   23:38


Noi violenţe în capitala Danemarcei. Peste 100 de oameni au fost arestaţi în Copenhaga după confruntările cu poliţia. Protestatarii încercau să ajungă într-o zonă în care avea loc conferinţa climatică a Naţiunilor Unite.

Peste 100 de oameni au fost reţinuţi în Danemarca după ce auncercat să pătrundă într-o zonă interzisă. Incidentele au avut loc în faţa Bella Center din Copenhaga, unde are loc conferinţa climatică a Naţiunilor Unite.

Aproximativ 800 de oameni au încercat să pătrundă în zonă, dar au fost respinşi de impresionantul dispozitiv de poliţie. După o scurtă busculadă şi folosirea de gaze lacrimogene, au fost arestaţi mai mulţi militanţi.

Această adunare, ilegală, potrivit poliţiei, are loc în paralel cu o altă manifestaţie de amploare, autorizată. Coloana de manifestanţi se îndreaptă spre clădirea în care are loc conferinţa.

Poliţia daneză a reţinut în ultimele zile peste 1300 de persoane, în timpul manifestaţiilor organizate cu ocazia desfăşurării conferinţei ONU privind clima. Forţele de ordine au fost însă criticate din cauza efectuării unor astfel de arestări "preventive", considerate nejustificate. Majoritatea celor reţinuţi au fost însă eliberaţi după maxim 12 ore.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Danemarca Copenhaga violente
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close