Antena 3 CNN Externe Peste 100 de persoane au fost salvate în urma unui naufragiu în largul insulei Java

Peste 100 de persoane au fost salvate în urma unui naufragiu în largul insulei Java

Peste 100 de persoane au fost salvate în urma unui naufragiu în largul insulei Java
de M.T.    |    24 Iul 2013   •   07:43

Peste o sută de persoane au fost salvate după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat în largul insulei indoneziene Java, a declarat un oficial, care a confirmat, de asemenea, că un copil a murit, transmite AFP, citată de Mediafax.

„Nu ştim exact câte persoane se aflau la bord, ne concentrăm asupra căutării altor eventuali naufragiaţi", a declarat responsabilul indonezian al operaţiunilor de salvare.

Ambarcaţiunea cu migranţi avea aproximativ 170 de persoane la bord şi se îndrepta spre Australia când a naufragiat în largul insulei Java, a relatat presa locală, care a transmis un prim bilanţ neconfirmat de zeci de morţi sau dispăruţi.

Autorităţile maritime australiene au confirmat că operaţiunile de salvare sunt în curs şi că sunt coordonate de autorităţile indoneziene.
   
„Suntem la curent cu accidentul petrecut la sud de Java. Autorităţile indoneziene se ocupă. Autorităţile australiene nu sunt implicate în accident", a precizat purtătorul de cuvânt al autorităţilor maritime australiene.

Presa din Australia a scris că ambarcaţiunea care transporta persoane originare din Sri Lanka şi Iran s-a scufundat în apele adânci marţi seară.
   
La Sydney, Daily Telegraph, prezent la Java, a afirmat că în jur de 60 de persoane au murit sau sunt date dispărute.

Motorul bărcii ar fi început să scoată fum şi aceasta ar fi luat apă la scurt timp după plecare.

„Sunt singurul supravieţuitor", a declarat pentru jurnal un bărbat numit Soheil despre grupul de 61 de iranieni alături de care călătorea, dintr-un sat de pescari din Cidaun.
   
Alte publicaţii au transmis că moartea unei singure persoane, un copil, a fost pentru moment confirmată.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close