Antena 3 CNN Externe Peste 100 de sectanţi au vrut să se sinucidă de frica Apocalipsei

Peste 100 de sectanţi au vrut să se sinucidă de frica Apocalipsei

Peste 100 de sectanţi au vrut să se sinucidă de frica Apocalipsei
15 Oct 2012   •   17:29

Trupele speciale braziliene au pătruns în interiorul clădirii cu numai câteva minute înainte ca membrii cultului respectiv să se fi otrăvit cu ajutorul unei "supe" toxice din caju.

Daily Mail scrie că poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i evacua pe cei 113 membri ai sectei religioase, iar unii martori spun că s-au auzit şi focuri de armă. Cu toate acestea, nici o persoană nu a fost rănită.

Luis Pereira dos Santos, liderul cultului, autointitulat "Profetul", a fost arestat, iar forţele de ordine au confiscat un tub care conţinea concentratul otrăvitor.

Rudele celor baricadaţi, strânse în jurul clădirii, au declarat că dos Santos "le-a spălat creierul" celor din interior, făcându-i să creadă că Apocalipsa vine pe 12 octombrie, la ora 16.
Dos Santos le-a spus adepţilor săi că, în urmă cu patru ani, a avut un vis în care un înger i-a transmis data exactă a sfârşitului lumii.

"A fost o situaţie neobişnuită, când vine vorba de religie totul este posibil şi nimic nu poate fi prezis", a declarat un reprezentant al autorităţilor.

Luna trecută, cei 113 adepţi au fost sfătuiţi de dos Santos să-şi dea demisia de la locurile lor de muncă şi să-şi retragă copiii de la şcoală. "Ce rost mai are să mergi la şcoală dacă tot vine sfârşitul lumii? Cuvântul lui Dumnezeu este mai important", a spus unul dintre membrii sectei, după ce a fost evacuat de poliţişti.

Dos Santos a acordat un interviu unui site din Brazilia, unde a declarat că adepţii săi sunt cerşetori, prostituate, dealeri de droguri ori delincvenţi pe care Dumnezeu "i-a spus" să-i salveze.

×
Subiecte în articol: secta apocalipsa
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close