Antena 3 CNN Externe Peste 100 de zboruri ale companiei Iberia, anulate din cauza unei greve a piloţilor

Peste 100 de zboruri ale companiei Iberia, anulate din cauza unei greve a piloţilor

Peste 100 de zboruri ale companiei Iberia, anulate din cauza unei greve a piloţilor
09 Ian 2012   •   11:40

Peste 100 de zboruri ale companiei aeriene spaniole Iberia au fost anulate luni din cauza unei noi greve a piloţilor, care protestează faţă de înfiinţarea unei filiale low cost, Iberia Express, informează AFP.
Î
n total vor fi anulate 213 zboruri şi vor fi afectaţi 23.500 de pasageri în această săptămână, luând în considerare şi ziua de grevă prevăzută pentru miercuri, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei aeriene. "Toate persoanele au fost contactate pentru a li se propune o alternativă", a adăugat aceasta.

"Astăzi au fost anulate 109 zboruri, respectiv 35 la sută dintre cele 303 prevăzute. Alte 104 vor fi anulate miercuri", a precizat ea.
   
Două zile de grevă au condus deja la anularea a circa 100 de zboruri pe zi în 18 şi 29 decembrie.
   
De această dată, găsirea unei soluţii pentru pasageri "a fost mult mai dificilă deparece aceştia se întorc din vacanţă", a recunoscut purtătoarea de cuvânt.
   
Zborurile pe distanţe scurte şi medii au fost cele mai afectate, acestea făcând legătura cu ţările din American Latină şi cu restul Europei.
   
Greva nu a afectat pentru moment "nici zborurile către insulele Canare şi Baleare, care sunt protejate de obligaţia de a asigura un serviciu minim, nici zborurile operate de Air Nostrum, Vueling şi pe cele cu partajare de cod, operate de alte companii", a anunţat Iberia într-un comunicat.
   
Sindicatul piloţilor Sepla a cerut organizarea acestei mişcări de protest faţă de Iberia Express, temându-se că noilor angajaţi le vor fi propuse salarii mai mici şi denunţând o "încălcare a legislaţie" prin nerespectarea contractului colectiv de muncă.
   
Compania dă asigurări că înfiinţarea Iberia Express nu va afecta condiţiile salariale şi de muncă ale angajaţilor actuali.
   
Filiala low cost va opera zboruri în Europa începând din primăvară, potrivit planurilor Iberia, care aparţine grupului International Airlines Group (IAG) de la fuziunea sa, în ianuarie 2011, cu British Airways.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close