Antena 3 CNN Externe Peste 1100 de migranţi, la un pas să se înece în Mediterană

Peste 1100 de migranţi, la un pas să se înece în Mediterană

Peste 1100 de migranţi, la un pas să se înece în Mediterană
29 Sep 2015   •   09:47

Aproximativ 1.151 de migranți se estimează că au fost salvați luni, după ce au fost evacuați din ambarcațiunile lor în Marea Mediterană, în urma a 11 operațiuni de salvare desfășurate de autoritățile italiene în largul coastelor Libiei, relatează marți DPA, preluată de Agerpres.

Migranții salvați au fost transportați în porturile italiene Lampedusa și Pozzallo, a indicat agenția de presă italiană Ansa.

Tot luni, Consiliul European a anunțat începerea fazei a doua a operațiunii UE destinată să diminueze numărul tot mai mari al migranților care traversează Marea Mediterană, denumind operațiunea 'Sophia'.

Astfel, din 7 octombrie, ofițerii 'vor putea să urce la bord, să caute, să confiște și să redirecționeze navele suspectate de a fi utilizate pentru traficul de persoane' în apele internaționale.

Prima fază a acestei operațiuni s-a limitat doar la gestionarea fluxului de migranți și doar voluntarii au primit permisiunea de a urca la bord.

A doua fază, care are drept scop descurajarea traficanților de persoane, a fost aprobată la jumătatea lunii septembrie, dar nu a putut începe până când statele contributoare nu au colectat resursele necesare.

Operațiunea navală a UE împotriva traficanților de migranți a fost redenumită 'Sophia' după numele unei fetițe somaleze născute în timpul unei salvări în Mediterana realizate de o navă germană.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close