Antena 3 CNN Externe Peste 150 de cetăţeni chinezi, condamnaţi la închisoare pe viaţă în Myanmar

Peste 150 de cetăţeni chinezi, condamnaţi la închisoare pe viaţă în Myanmar

Peste 150 de cetăţeni chinezi, condamnaţi la închisoare pe viaţă în Myanmar
Sursa foto: Foto:alternet.org
23 Iul 2015   •   19:35

Peste 150 de cetăţeni chinezi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în Myanmar pentru exploatare forestieră ilegală, China protestând faţă de hotărârea luată de un tribunal din Myanmar, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.
   
Un tribunal din Myitkyina, capitala statului nordic Kachin din Myanmar, a condamnat la închisoare pe viaţă 153 de cetăţeni chinezi miercuri. Alţi doi inculpaţi, tot cetăţeni chinezi, au primit pedepse de 10 ani de închisoare. Potrivit unei surse din cadrul tribunalului, toţi cei 155 au dreptul de a contesta verdictul judecătoresc.
   
Ministerul de Externe al Chinei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de decizia dată în privinţa celor 153 de cetăţeni chinezi şi a permis organizarea unui protest faţă de Myanmar.
   
"China a făcut în Myanmar solicitări, în mod repetat, prin multe căi, şi la niveluri înalte, privitoare la acest caz", au declarat reprezentanţi ai Ministerului de Externe. China a solicitat Myanmarului să rezolve cazul "într-o manieră legală, rezonabilă şi justificată", a adaugat Ministerul de Externe, pentru ca respectivul caz să fie soluţionat adevat şi ca cei 155 de concetăţeni să se întorcă în ţară.
   
Cei 155 de cetăţeni chinezi au fost arestaţi în ianuarie în timpul unei operaţiuni organizate de poliţie, armată şi departamentul forestier din Myanmar, fiind puşi sub acuzare pentru exploatare forestieră ilegală. Cel puţin 400 de camioane şi 1.600 de trunchiuri de copaci au fost confiscate în timpul raidului, conform presei din Myanmar.
   
În luna iunie, un deputat din Ministerul Mediului din Myanmar, Aye Myint Maung, a afirmat în Parlament că 10.000 de tone de cherestea au dispărut din Myanmar, în urma activităţilor ilegale, cea mai mare parte din statul Kachin, începând cu luna ianuarie.
  

×
Subiecte în articol: Myanmar
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close