Antena 3 CNN Externe Peste 2.000 de cadavre, descoperite în zona de coastă a prefecturii Miaygi

Peste 2.000 de cadavre, descoperite în zona de coastă a prefecturii Miaygi

Peste 2.000 de cadavre, descoperite în zona de coastă a prefecturii Miaygi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Mar 2011   •   10:19

Aproximativ 2.000 de trupuri neînsufleţite au fost descoperite luni, în două zone de coastă ale prefecturii Miyagi, în urma cutremurului devastator de vineri şi a valului seismic provocat de acesta, relatează agenţia Kyodo, în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Descoperirea creşte semnificativ bilanţul victimelor, în condiţiile în care poliţia a confirmat până în prezent 1.647 de morţi şi 1.720 de dispăruţi în zonele afectate din nord-estul şi estul Japoniei.

Circa 1.000 de cadavre au fost găsite pe ţărmul peninsulei Ojika din Miyagi, iar alte 1.000 au fost descoperite în oraşul Minamisanriku, unde Guvernul nu a putut stabili contactul cu aproximativ 10.000 de persoane, adică peste jumătate din totalul populaţiei oraşului.

Bilanţul oficial al morţilor exclude un număr de 200-300 de cadavre în Sendai, Capitala prefecturii, a căror recuperare este îngreunată de devastarea produsă de cutremur şi tsunami. Moartea unui sud-coreean în cutremur a confirmată duminică de Ministerul de Externe al acestei ţări.

În prezent nu se ştie unde se află aproximativ 2.500 de turişti care vizitau zonele afectate de cutremur, a anunţat Agenţia japoneză de turism.

×
Subiecte în articol: cadavre cutremur
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close