Peste 20 de manifestanţi, arestaţi la Moscova, după ce au scandat "Rusia fără Putin"

de Antena3.ro    |    05 Oct 2011   •   08:58
Peste 20 de manifestanţi, arestaţi la Moscova, după ce au scandat "Rusia fără Putin"

Un număr de 26 de persoane, care participau marţi la o manifestaţie, la Moscova, împotriva absenţei opoziţiei la viitoarele alegeri şi care scandau "Rusia fără Putin", au fost arestate de poliţie, informează AFP.
   
După ce au ajuns într-o piaţă din centrul capitalei ruse, participanţii au avut timp doar să desfăşoare o banderolă şi să scandeze "Rusia fără Putin" şi "Jos statul poliţienesc", după care au fost arestaţi de forţele de ordine, a declarat un oficial din cadrul mişcării de opoziţie "Cealaltă Rusie", Simon Verdian, pentru postul de radio Ecoul Moscovei.
   
Această manifestaţie neautorizată s-a desfăşurat sub sloganul "Alegeri fără opoziţie este un lucru criminal".
   
Premierul rus Vladimir Putin şi-a anunţat, la sfârşitul lui septembrie, intenţia de a redeveni preşedinte la scrutinul din martie 2012, alegeri pe care este aproape sigur că le va câştiga, în absenţa unei opziţii reale, aproape desfiinţată în timpul celor două mandate pe care le-a deţinut anterior la Kremlin, în perioada 2000-2008.
   
Cel mai puternic om al Rusiei a precizat totodată că va încredinţa conducerea Guvernului lui Dmitri Medvedev, pe care l-a desemnat în 2008 pentru a-i urma la preşedinţie, din cauza imposibilităţii de a deţine un al treilea mandat consecutiv, conform prevederilor Constituţiei.
   
Poliţia rusă îi arestează în mod frecvent pe reprezentanţii opoziţiei atât în timpul manifestaţiilor interzise, cât şi în cadrul mitingurilor autorizate. Ulterior, aceştia sunt condamnaţi, de cele mai multe ori, la pedepse de până la două săptămâni de închisoare.

Parteneri
x close