Antena 3 CNN Externe Peste 200.000 de pelerini au participat la o veghe în memoria Papei Ioan Paul al II-lea

Peste 200.000 de pelerini au participat la o veghe în memoria Papei Ioan Paul al II-lea

Peste 200.000 de pelerini au participat la o veghe în memoria Papei Ioan Paul al II-lea
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Mai 2011   •   11:53

Peste 200.000 de pelerini din întreaga lume, majoritatea tineri, au participat sâmbătă, la Roma, la o veghe în memoria Papei Ioan Paul al II-lea. Evenimentul a precedat ceremonia de beatificare a fostului suveran pontif, care va avea loc duminică, în piaţa Sfântul Petru de la Vatican.

Spaţiul unui vechi hipodrom antic din Roma s-a dovedit aproape neîncăpător pentru mulţimea pelerinilor care-şi puteau stăpâni cu greu emoţia. Imagini proiectate pe ecrane uriaşe au reamintit cele mai importante momente ale pontificatului lui Ioan Paul a lI-lea.

Personalitatea regretatului Papă a fost, apoi, evocată de trei martori privilegiaţi. Mai întâi a vorbit fostul său purtător de cuvânt.

"Îţi mulţumim, Ioan Paul al II-lea, pentru capodopera în care, cu ajutorul lui Dumnezeu, ţi-ai prefăcut viaţa", a spus Joaquin Navarro Valls.

A vorbit, apoi, prelatul polonez care l-a însoţit, ca secretar, pe Ioan Paul al II-lea în aproape toată cariera sa şi i-a stat alături până în ultima clipă. El a spus că simte prezenţa fostului suveran pontif în mijlocul participanţilor la veghe.

"Cu toţii am fost convinşi că a murit ca un sfânt. A murit ca un sfânt", a adăugar Stanislaw Dziwisz.

Pelerinii au ascultat şi mărturia călugăriţei care, după cum au stabilit experţii Vaticanului, s-a vindecat de o grea suferinţă printr-un miracol săvârşit, după moarte, de Ioan Paul al II-lea. Confirmarea miracolului a fost decisivă pentru beatificarea Papei.

"Sunt copleşită de faptul că am beneficiat de graţia vindecării şi că experienţa mea a contribuit la beatificarea lui Ioan Paul II", a precizat Marie Simon-Pierre.

Actualul suveran pontif, Benedict al XVI-lea, s-a alăturat participanţilor la veghe printr-o legătură video în direct cu Vaticanul. El a binecuvântat mulţimea şi a rostit o rugăciune către Fecioara Maria, cea atât de iubită de către Papa Ioan Paul al II-lea.

Veghea a fost urmată de o "noapte albă de rugăciune". Mai multe biserici din Roma au rămas, de asemenea, deschisesâmbătă noaptea, ca pelerinii să se poată ruga pentru cel ce va face, duminică, primul pas spre intrarea în rândul sfinţilor.

 


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close