Antena 3 CNN Externe Peste 200 de morţi, într-o serie de explozii la un depozit de armament din Congo

Peste 200 de morţi, într-o serie de explozii la un depozit de armament din Congo

Peste 200 de morţi, într-o serie de explozii la un depozit de armament din Congo
Sursa foto: Foto: abc.net.au
de M.Z.    |    05 Mar 2012   •   20:53

Peste 200 de oameni au murit şi câteva sute au fost răniţi în Congo, după o serie de explozii produse la un depozit de arme din capitală. Deflagraţiile au durat mai multe ore, timp în care numeroase clădiri s-au prăbuşit peste sute de oameni. Zeci de localităţi au fost afectate pe o rază de 10 kilometri.

Exploziile au început dimineaţa şi au continuat până după-amiaza. Panica a cuprins străzile din capitala Conog, invadate de oameni disperaţi să-şi salveze viaţa. Mai multe clădiri afectate s-au prăbuşit, prinzând sub ruine zeci de oameni.

Timp de câteva ore, rezidenţii din capitala congoleză au trăit momente tragice. Străzile au fost invadate de resturile clădirilor căzute.

Potrivit unui oficial, mulţi oameni au fost omorâţi pe loc înăuntrul caselor, când a avut loc explozia şi nu au fost duşi la spital.

Numărul morţilor e în continuă creştere. O singură morgă din Brazzaville a numărat peste 130 de corpuri şi a primit vestea că urmează să vină şi altele. Alte peste 70 de persoane decedate au fost înregistrate la un spital din oraş.

Între timp, oficialii spun că explozia a fost provocată de un scurt-circuit, chiar dacă nu au finalizat ancheta.

Un eveniment similar a avut loc în Yemen anul trecut, când peste 150 de oameni au murit în urma exploziilor la o fabrică de muniţie din oraşul Jaar.



×
Subiecte în articol: Congo morti explozie raniti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close