x close

Peste 230.000 de imigranţi au ajuns în Grecia pe mare de la începutul acestui an

de S.T.    |    03 Sep 2015   •   17:31
Peste 230.000 de imigranţi au ajuns în Grecia pe mare de la începutul acestui an 534 Foto: Agerpres
CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 230.000 de imigranți au ajuns în Grecia pe mare de la începutul acestui an, comparativ cu circa 17.500 în aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat, joi, ministrul-adjunct al marinei comerciale a Greciei, Nikos Zois, informează AFP.

''Peste 80% dintre acești nou-sosiți, contabilizați de paza de coastă, sunt refugiați, eligibili pentru a primi azil politic'', a precizat oficialul grec, în timpul unei conferințe de presă susținute în prezența altor miniștri, cu privire la răspunsul Greciei la afluxul de imigranți.

"Este vorba despre o creștere exponențială, nu știu cum s-ar fi putut pregăti cineva pentru aceasta", a adăugat oficialul grec, în timp ce autoritățile de la Atena sunt criticate atât pe plan intern, cât și pe plan extern pentru slăbiciunile de care dau dovadă în preluarea imigranților.

Această creștere confirmă faptul că tot mai mulți imigranți încearcă să intre în Europa prin Grecia, ca reacție la supravegherea sporită a frontierei maritime dintre Libia și Italia, la care a recurs UE după o serie de naufragii tragice înregistrate în aprilie în largul insulei italiene Lampedusa.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati