Antena 3 CNN Externe Peste 250 de persoane, arestate în Rusia în timpul unei manifestaţii a opoziţiei

Peste 250 de persoane, arestate în Rusia în timpul unei manifestaţii a opoziţiei

Peste 250 de persoane, arestate în Rusia în timpul unei manifestaţii a opoziţiei
Sursa foto: foto: Pixabay.com
27 Iul 2019   •   18:23

Poliţia rusă a arestat sâmbătă peste 250 de manifestanţi care intenţionau să ia parte la o demonstraţie neautorizată în faţa primăriei din Moscova, cerând alegeri libere, transmit AFP, Reuters şi dpa.

Forţele de ordine nu le-au lăsat protestatarilor nicio şansă de a participe la această nouă manifestaţie în faţa primăriei capitalei ruse.

Mobilizaţi în număr mare, poliţiştii au operat arestări masive în rândul demonstranţilor, care veneau pe principalul bulevard din Moscova strigând 'Ruşine!' şi 'Vrem alegeri libere'.

Opoziţia rusă denunţă respingerea a 57 de candidaţi independenţi la alegerile locale din 8 septembrie, care se anunţă dificile pentru candidaţii ce susţin puterea, într-un context de profunde nemulţumiri sociale.

Prin seria de arestări, interogatorii şi percheziţii care au vizat principalii reprezentanţi ai opoziţiei, autorităţile ruse au arătat în mod clar că răspund ferm la creşterea mişcărilor de protest din ultimele săptămâni.

Domiciliile şi sediile de campanie ale mai multor candidaţi excluşi au fost percheziţionate înainte, iar miercuri Aleksei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui Vladimir Putin, a fost trimis în închisoare pentru 30 de zile, pentru "încălcarea regulilor manifestaţiilor".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: persoane Rusia manifestatii
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close