Antena 3 CNN Externe Peste 3.500 de oameni au fost răniți, iar alți 11 și-au pierdut viața, după Sărbătoarea Focului din Iran

Peste 3.500 de oameni au fost răniți, iar alți 11 și-au pierdut viața, după Sărbătoarea Focului din Iran

Anul acesta, peste 3.500 de oameni au fost răniți, iar alți 11 și-au pierdut viața, după ce au participat la Sărbătoarea Focului din Iran.

Peste 3.500 de oameni au fost răniți, iar alți 11 și-au pierdut viața, după Sărbătoarea Focului din Iran
Sursa foto: Bahador Hadizadeh | Youtube
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2023   •   10:20

Festivalul pre-islamic are loc în fiecare an, în noaptea ultimei zile de marţi din anul iranian, care se încheie pe 20 martie.

Potrivit tradiţiei, participanţii sar peste foc în timp ce strigă "Ia tu galbenul meu şi dă-mi roşul tău", pentru a îndepărta spiritele rele şi a se purifica.

În acest context, galbenul reprezintă boala şi necazul, iar roșul semnifică sănătatea, fiind vorba despre un ritual care îndepărtează răul și aduce vindecarea.

Cu toate acestea, focurile de artificii sunt aprinse în toată ţara, în ciuda autorităţilor de la Teheran, care consideră obiceiul drept unul păgân.

Citește și: Povestea dramatică a unei mame care a renunțat la propria viață pentru a-și naște copilul. Femeia a refuzat să facă chimioterapie

Anul acesta, 11 oameni au murit şi peste 3.500 au fost răniţi, după ce au participat la Sărbătoarea Focului din Iran, scrie AFP.

×
Subiecte în articol: Iran sarbatoarea focului
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close