Antena 3 CNN Externe Peste 300 de manifestanţi, arestaţi la Moscova în timpul unui protest faţă de alegeri

Peste 300 de manifestanţi, arestaţi la Moscova în timpul unui protest faţă de alegeri

Peste 300 de manifestanţi, arestaţi la Moscova în timpul unui protest faţă de alegeri
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
05 Dec 2011   •   23:34

Peste 300 de manifestanţi au fost arestaţi luni seară la Moscova, în momentul în care încercau să organizeze un marş de protest faţă de modul în care s-au derulat alegerile legislative, a anunţat poliţia, citată de AFP.
   
"Peste 300 de persoane au fost arestate, între care (Ilia) Iaşin şi (Aleksei) Navalni, care au chemat activ la nesupunere în faţa poliţiei", a precizat serviciul de presă al poliţiei capitalei, citat de agenţia de presă RIA Novosti.
   
Aproape 5.000 de persoane s-au adunat pe timp de ploaie în centrul oraşului, luni după-amiază, pentru a denunţa modul în care s-au derulat alegerile, potrivit presei ruse. Poliţia a evocat la rândul său 2.000 de manifestanţi, conform agenţiei de ştiri Interfax.
   
Este vorba despre o mobilizare a opoziţiei de o anvergură rară în această ţară, unde alegerile legislative de duminică au fost câştigate de partidul premierului Vladimir Putin, Rusia Unită, şi au fost marcate de multiple acuzaţii de fraudă.
   
După acest miting, sute de militanţi au încercat să meargă spre Comisia Electorală Centrală.
   
Dar poliţia a blocat accesul pe mai multe străzi şi a procedat la arestări, în special în piaţa Liubianka, unde se află sediul FSB (serviciul federal de securitate, fost KGB), în apropiere de Comisia Electorală.
   
Pe lângă Aleksei Navalni şi Ilia Iaşin, cofondator al mişcării de opoziţie Solidaritatea, mai mulţi jurnalişti au fost de asemenea arestaţi în timpul marşului, dar aceştia au fost eliberaţi rapid, a precizat RIA Novosti.
   
Printre ei figurau jurnalişti de la Reuters, Bloomberg şi de la cotidianul rus Izvestia.
   
Unul dintre redactorii-şefi ai săptămânalului de opoziţie New Times, Ilia Barabanov, a fost de asemenea reţinut, dar el a anunţat pe Twitter că a fost eliberat la scurt timp.
   
Partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin a cunoscut un revers la legislative, unde a obţinut 49,35 la sută din voturi, cu 15 puncte procentuale mai puţin decât la scrutinul din 2007 (64,3%).

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close