x close

Peste 350.000 de persoane manifestează în Franţa împotriva reformei pensiilor

02 Oct 2010   •   16:58
Peste 350.000 de persoane manifestează în Franţa împotriva reformei pensiilor Foto: Antena 3

"Aproape 380.000" de persoane manifestau, sâmbătă la prânz, în Franţa, pentru apărarea sistemului de pensii, potrivit Ministerului de Interne, care "observă o participare inferioară" celei de la 23 septembrie, când 410.000 de persoane au manifestat, potrivit aceleiaşi surse, transmite AFP.

Această estimare în scădere se observă "în condiţiile în care numărul mitingurilor în cursul dimineţii era mai important decât la 23 septembrie", a comentat Ministerul de Interne.

Potrivit aceleiaşi surse, 150 de mitinguri au fost numărate sâmbătă la prânz, faţă de 110 la 23 septembrie, în acelaşi moment al zilei.

Cea mai mare manifestaţie urma să înceapă la Paris, sâmbătă după-amiază, la ora locală 14.30 (15.30, ora României).

Precedenta zi de mobilizare a dat naştere la o confruntare privind cifrele, sindicatele estimând mobilizarea între 2,9 şi trei milioane de persoane, iar Guvernul apreciind că au fost un milion.

Sindicatele speră să obţină concesii de la Guvern privind proiectul de lege, deja votat de deputaţi, care prevede, între altele, ridicarea vârstei minime de pensionare de la 60 la 62 de ani. Textul va începe să fie examinat de Senat, Camera superioară a Parlamentului, începând din 5 octombrie.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Franta miting proteste legea pensiilor
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati