Antena 3 CNN Externe Peste 4.000 de migranți au intrat vineri în Ungaria

Peste 4.000 de migranți au intrat vineri în Ungaria

Peste 4.000 de migranți au intrat vineri în Ungaria
19 Sep 2015   •   08:17

Peste 4.000 de migranți au intrat în Ungaria în cursul zilei de vineri, a anunțat la Budapesta un responsabil, adăugând că închiderea graniței croato-ungare urma să fie terminată la miezul nopții, scrie Agerpres.

Până la lăsarea serii, 3.000 de migranți au fost înregistrați, însă numărul acestora a crescut în câteva ore pentru a atinge 4.400 de persoane la ora locală 22.00 (20.00 GMT), a informat un consilier din cadrul guvernului de la Budapesta, Gyorgy Bakondi.

El a adăugat că la granița croato-ungară gardul a fost amplasat pe o lungime de 28 de kilometri din totalul de 41 de kilometri prevăzuți. Cu ajutorul a 500 de soldați, lucrarea urma să fie încheiată la miezul nopții (22.00 GMT).

Oficialul ungar a mai anunțat că un tren croat, care a transportat 800 de migranți în Ungaria, a fost însoțit de 40 de polițiști croați înarmați, fapt pe care l-a calificat ca "incident de frontieră fără exemplu".

Budapesta a acuzat autoritățile croate că încurajează migranții să treacă "ilegal" granița sa. La rândul său, Croația, devenită noua rută de exil pentru migranții din Siria și Irak după închiderea completă a graniței sârbo-ungare, a afirmat în cursul serii că a ajuns la un acord cu Budapesta pentru ca Ungaria să permită tranzitul migranților "vulnerabili".

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor Ungaria
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close