Antena 3 CNN Externe Peste 40 de dispăruţi după scufundarea unei nave militare în Coreea de Sud (VIDEO)

Peste 40 de dispăruţi după scufundarea unei nave militare în Coreea de Sud (VIDEO)

Peste 40 de dispăruţi după scufundarea unei nave militare în Coreea de Sud (VIDEO)
Sursa foto: nava
27 Mar 2010   •   20:58

Zi de doliu şi lacrimi, în Coreea de Sud. O navă militară, cu peste 100 de oameni la bord, s-a scufundat în Marea Galbenă. Echipele de salvare au reuşit să recupereze jumătate din echipaj. Dar 46 de oameni sunt daţi dispăruţi, iar şansele ca ei să fie în viaţă scad în fiecare secundă.

Familiile militarilor dispăruţi sunt disperate. Au încercat să intre cu forţa într-o bază navală din sudul ţării. Militarii nu au vrut să-i lase înăuntru, aşa că s-a iscat o încăierare în toată regula. Oamenii vroiau răspunsuri. Vroiau să ştie dacă rudele lor mai sunt în viaţă şi cine este de vină pentru tragedie.

Vasul militar, care transporta armament, s-a scufundat vineri seara.

A fost o explozie, care a găurit pupa navei, în apropiere de elice. În scurt timp, nava era înghiţită de ape. La locul tragediei au ajuns imediat mai multe nave, echipaje de scafandri şi elicoptere. Dar până acum nu a fost salvat decât jumătate din echipaj.

Preşedintele Lee Myung-bak le-a cerut oficialilor să găsească repede cauza scufundării şi să se gândească la toate posibilităţile.

Posibilităţile sunt, în principal două: o explozie a armamentului de la bord sau un atac al Coreei de Nord. Nava s-a scufundat în apropierea graniţei cu ţara vecină, într-o zonă disputată de cele două state. Însă oficialii au declarat că, până acum, nu există indicii că nord-coreeni ar fi vinovaţi de tragedie.



Observator




×
Subiecte în articol: coreea de sud nava doliu explozie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close