Antena 3 CNN Externe Peste 50.000 de turişti britanici afectaţi de falimentul unui tour operator

Peste 50.000 de turişti britanici afectaţi de falimentul unui tour operator

Peste 50.000 de turişti britanici afectaţi de falimentul unui tour operator
18 Iul 2010   •   23:48

Pentru câteva mii de turişti britanici vacanţa s-a transformat într-un coşmar, după ce agenţia de turism cu care au plecat în Turcia sau Grecia a dat faliment. Oamenii se văd acum puşi în situaţia de a-şi plăti singuri cazarea la hotel şi transportul.

În jur de 16.000 de turişti britanici s-au trezit lăsaţi pe străzi în Turcia şi Grecia din cauza falimentului tour-operatorului cu care au plecat.

?Ne-am trezit de dimineaţă şi am aflat că Goldtrail a intrat în faliment. Atunci hotelul ne-a spus că trebuie să plătim 30 de lire pe zi şi nu ne-a mai dat mâncare şi băutură. Am contactat Ambasada Britanică. Cei de la hotel ne-ar fi dat afară în stradă dacă nu plăteam? a povestit unul dintre turişti.

Britanicii îşi vor putea recupera banii daţi operatorului falimetar de la Autoritatea pentru Aviaţie Civilă. Dar va dura probabil câteva luni. Alte 50.000 de persoane, care şi-au cumpărat bilete de avion pentru vacanţa de vară, vor fi afectate de această situaţie. Presa britanică scrie că existau, încă de acum câteva luni, indicii că firma Goldtrail are probleme. Mai mult, Autoritatea pentru Aviaţie Civilă ar fi avertizat neoficial că tour-operatorii mici vor avea dificultăţi în a supravieţui.

În urmă cu câteva zile, o altă agenţie de turism - de data aceasta din Turcia - a dat faliment. 3600 de turişti din Slovacia, Polonia, Ungaria şi Ucraina au avut atunci de suferit.

 

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: turcia faliment
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close