Antena 3 CNN Externe Peste 50 de hoţi români de cupru, reţinuţi la Barcelona

Peste 50 de hoţi români de cupru, reţinuţi la Barcelona

Peste 50 de hoţi români de cupru, reţinuţi la Barcelona
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Mai 2011   •   17:02

Operaţiune spectaculoasă a poliţiei spaniole împotriva hoţilor de cupru români din Barcelona. 180 de agenţi iberici, supravegheaţi îndeaproape de o aeronavă militară, au reţinut 52 de persoane, dintre care cel mai probabil zece vor rămâne mult timp în spatele gratiilor.

Infractorii îşi procurau materia primă cu precădere de pe stâlpii de înaltă tensiune şi de pe şinele de cale ferată, după care vindeau cuprul în afara ţării.

Nouă locuinţe au fost percheziţionate de poliţiştii veniţi în număr record în Barcelona pentru a anihilia una dintre cele mai importante bande de hoţi de cupru din Spania. Pe lângă cei 50 de bărbaţi de naţionalitate română, au mai fost reţinute şi două femei spaniole acuzate că se ocupau de închirierea locuinţelor pentru infractori.

Soţiile arestaţilor, majoritatea de etnie romă, resping acuzaţiile.

Circa 180 de agenţi spanioli supravegheaţi de un elicopter militar au participat la operaţiunea desfăşurată în Barcelona, Ieida şi Girona. A fost distrusă o organizaţie infracţională, bine organizată care se dedica furtului de cupru.

Banda hoţilor de cupru era foarte bine organizată şi impresiona atât prin efectiv, cât şi prin posibilităţile de tratare şi prelucrare a materiei prime. Hoţii furau de oriunde, de la ferme şi fabrici, până la stâlpi de telefonie şi căi ferate.

Poliţia iberică a confiscat zeci de maşini de lux, dar şi furgonete cu care românii transportau cuprul. Agenţii spanioli sunt pe urmele altor 30 de români care ar face parte din banda hoţilor de cupru.

 


×
Subiecte în articol: hoti cupru arestati romani Barcelona
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close