Antena 3 CNN Externe Peste 500 de elveţieni au stabilit recordul celui mai mare ansamblu de corn alpin

Peste 500 de elveţieni au stabilit recordul celui mai mare ansamblu de corn alpin

Peste 500 de elveţieni au stabilit recordul celui mai mare ansamblu de corn alpin
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   10:25

Un record spectaculos a fost înregistrat pe un platou muntos din Alpii Elveţieni, la peste 3.000 de metri altitudine. 508 muzicieni amatori şi profesionişti au stabilit recordul celui mai mare ansamblu de cântăreţi la corn alpin, instrumentul tradiţional al acelor locuri.

Cei peste 500 de instrumentişti, îmbrăcaţi în costume tradiţionale elveţiene, au interpretat o piesă compusă special pentru acest eveniment. Autorul ei a asigurat şi conducerea muzicală a uriaşului ansamblu.

În trecut, cornul alpin era folosit de păstorii elveţieni pentru a-şi chema animalele. Dar, mai ales odată cu dezvoltarea turismului, a devenit şi un instrument de concert.

La concertul din munţi s-a mai consemnat şi un alt record: cel mai lung corn alpin din lume, care măsoară nu mai puţin de 14 metri şi cântă 64 de note.

Interpreţii care doresc să sune din acest impunător instrument trebuie să stăpânească o tehnică deosebită a respiraţiei.

Pentru ca spectacolul să fie şi vizual, au fost invitaţi 26 de maeştri ai unui alt obicei tradiţional elveţian: rotirea şi lansarea drapelelor.

Precedentul record le aparţinea tot elveţienilor şi fusese stabilit în acelaşi loc, acum patru ani, cu numai 366 de instrumentişti.

×
Subiecte în articol: record Elvetia
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close